Küçük küçük karo seramikleri, banyo ve mutfak gibi sıklıkla kullandığımız mekanlarda görmek oldukça hoş. Görsel anlamda rengarenk, açık renklerinden koyu renklerine doğru gitmeside göze en güzel gelen tarafı olsa gerek.
Bütünsel olarak konuyu ele aldığımızda ise görüyoruz ki cilalı ve sırlı yüzeylerin temizliği ve bakımı bir hayli zevkli, bir hayli de pratik. Yanlız sırsız, cilasız yüzeylere baktığımızda, temizliğine yada bakımına kalktığımızda anlıyoruz ki cilalı, sırlı yüzeylere nazaran oldukça zor. Duvarlardaki seramiklerin derin işlenmiş desenleri, derzleri ve üzerinde yer alan oyukları dolayısıyla temizliği işkenceye dönüştürebilmekte. Bunun yanı sıra zamanınızın da çoğunu bu temizlikte harcıyor olmanız, sizler için diğer bir dezavantaj olarak görünüyor.
Küçük karo taşlardan oluşan seramiklerin derz boşlukları sık olacağından kirin ve tozun artması manasına gelecektir. Geniş seramiklerde ise durum tersine işlenmekte, derz boşlukları hemen hemen küçük karolara göre 10/1 oranında düşüş gösterebilmekte. Beyaz derzlerin çoğunlukla tercih ediliyor olmasına aldanmadan, kurşun gri renkli derzleri ve ya ceviz rengi derzleri alternatif olarak değerlendirebilirsiniz de… Böylece kirin ve tozun bariz, belirmeyeceğini kötü görüntüyü de bu şekilde gizleyeceğini düşünebilirsiniz. Seramik temizliği ve derz temizliği esnasında çamaşır suyunun dışında kendi özel temizlik maddesini tercih etmelisiniz. Ayrıca derz kalemi aracılığıyla da derzlerinizin üzerinden geçebilirsiniz. Piyasada rahatlıkla bulabileceğiniz fayans derz kalemi ile, pratik bir şekilde rengine göre bakımını gerçekleştirebilirsiniz.
Bir yanıt yazın