Şirketinizin her personele ayrılmış odasının / bölmesinin genişçe 25 m² üzeri olmasını tabi ki bekleyemeyiz. Yanlız Yönetim ofisleri hariç diyebiliriz. İçinde bulundukları karışık iş potansiyelleri nedeniyle, rahat bir kafa ile düşünmeleri daha da geniş ofislerde mümkün olabilir. Geniş odaların dekorasyon kolaylığı mantığı, ofislerin dekorasyon anlayışında da geçerli.
Ofis mobilyalarınızın mekanı boğmaması, daraltmaması ve zinde genişlik sağlaması adına geniş alanlar, ofis olarak tercih edilmeli. Özellikle içinde bulunduğunuz iş yüküde ağır ise, gerek dökümanlarınız ve gerekse kullanacağınız donanımlar / araçlar yer kaplayabilir. Ofis dekorasyonları için bir hata vardır ki, nedense sık rastlamaktayız.
Peki nedir bu ?
Ofisinizin yanlızca zeminini ve alçak duvarlarını değil, yüksek duvarlarınıda dolaplarınız için ayırabilirsiniz. Bu sayede duvara monte dolaplarınız ofisinizde yer açılmasına imkan sağlamakta. Duvarlarınızı hoş tablolar ile yada topladığınız puzzle ile süslemek isteyebilirsiniz. Yanlız arka duvar cepheniz bu iş için yeterli olabilir.
Daha fonksiyonel ofis mobilyaları tercih edilebilir. Nasıl ? masanız katlanabilir, toplanabilir özellikleri barındırabilir bünyesinde. Ayrıca daha büyük projeleriniz için yetmeyecek masasınızı açarak genişletebileceksiniz. Bu sayede hem yer hemde pratik dekorasyon anlamında artıları kendi tarafınıza çekmiş olacaksınız.
Ofis kapısı, pencere ve mobilyaları arasındaki ilişki sizin ilk işiniz. Bu üçlü arasındaki dialog ofisinizin gerektirdiği mantık doğrultusunda dizayn edilmeli. Yani ofis mobilyalarınızı basit bir şekilde pencere ve kapı arasında uzlaştırmalısınız. Ofisinizin size zindan olmasını istemediğinizden geniş bir yer seçtiniz. Öleyse birbirine engel olacak, söz gelimi masa ve sandalyeleriniz daha geniş, daha eloksal seçilebilir. Son yılların gözde papatya masaları da bir alternatif.
Bir yanıt yazın