İstanbul Anadolu ve Avrupa yakalarının bağlantısı iki köprü ile sağlanıyordu. Bunlardan birincisi 1973 tarihinde faaliyete geçen Boğaziçi köprüsü, diğeri ise 1988 ‘de yapımı tamamlanan Fatih Sultan Mehmet köprüsüdür. Açıldıkları yıldan bu yana ve devam eden köprülerin üzerindeki yükü azaltmak, yoğunluğu düşürmek sanıyoruz ki 3.köprü olan Yavuz Sultan Selim köprüsü ile mümkün olacak.
3. Köprünün yapımında yer alan ekiplerin çoğu Türk. Türk insanının Dünya’ya açılmış bir inşaat sanatı olduğunu da buradan duyuralım. İnşaat sektörünü elinde tutan Türkler, Dünya’nın birçok dizayn ve tasarımları ile göz dolduran inşaatlarını üstlenmiştir.
İstanbul için var sayılan 3. köprü Yavuz Sultan Selim ismini taşıyacak. 8 şeritli araç, 2 şeritli de tren yolu eşit yükseklikte aynı anda geçebilecek. Bu güne kadar yapılmış şehir köprüleri arasından, tasarım ve dizayn özellikleri yanı sıra teknik açıdan da sıyrılıyor. Gelişmiş son teknolojinin ve mimari yapılandırmanın esintileri, umuyoruz ki köprü tamamen tamamlandığında kendini yansıtacaktır.
Dünya’da 59 metre genişliğinde, 1408 metre uzunluğunda ve 322 metreyi aşan yüksekliğe sahip bir asma köprü daha bulunmuyor. Böylece Dünya’nın en geniş, en uzun ve en yüksek köprüsü İstanbul’da var olacak. Tabi ki kısmet. Bu özellikleri yanı sıra sağlıklı bir şekilde, ölümlerin ve trafik kazalarının olmadığı bir köprü olması ümidi ile…
Çağdaş, medeni ve uygar olması umudu ile yaşadığımız ve de yaşattığımız İstanbul 3. köprü çalışması ile bunun temellerini atıyor. Yavuz Sultan Selim (YSS) köprüsü yapımına 2013 yılında başlandı ve 2015 de tamamlanması bekleniyor. Umarız ki çalışanların başına, kaza hadisesi gelmeden tamamlanır.
Bir yanıt yazın